4 Ocak 2012 Çarşamba

Ocak - Şubat (2012)


Dergi mi olsak, dergi-cik mi kalsak derken seçkin kitapçılardaki yerimizi ‘dergi’ olarak almaya karar vermiş bulunuyoruz. Bir biz eksiktik! Biz eksikken neler oldu? Dünya mı dönmedi, ülkemiz gelişmekten geri mi durmadı? Hayır. Fransa’ya racon kestik, kafa tuttuk, büyük ülke olma yolunda bir koca adım daha attık. Bu esnada sınırda kendi vatandaşlarımızı da öldürmedik değil… H. U. olsaydık “su testisi su yolunda kırılır” der çok da üzülmezdik. Ama insanız işte! İnsan olduğumuz için üzülüyoruz, yoksa kürt popülizmi –ki artık çok popüler olmaya başladı bu tavır- ya da aydın olmanın bir gereği olarak bahsetmiyoruz yaşananlardan. Sosyal paylaşım ağlarında bir gezinin, o hisli şairler, o sosyal sorumlu yazarlar neler sayıp döküyorlar bir görün. Hepsi çok seviyor o insanları!

Genel durumdan özelimize, edebiyata geçelim. Yeni yıla girdik malum, eski yılın en nadide eserleri de seçildi. Büyük büyük ödüller verildi sanatkârlara, körler sağırlar hep birbirini ağırladı. Sağ sağa, sol sola, ne güzel memleket. Biz de biraz eleştiriye kulak verdik ve arkadaşımız Fatih Kalafat’ın hazırladığı “değinme”ler köşesini beğeninize sunduk. Değinilen kitaplar 2011’de yayınlanan ilk öykü kitaplarıydı. Biz daha çok şiirin ve öykünün yanında olacağız.

Bu sayımızın şairleri Salim Nacar, Halil İbrahim Polat, Hasan Karayel, Ümit Erdem, Hilal Örnek, Murat Küçük, Alptuğ Topaktaş ve Ruhi Semiz. Öykücülerimiz ise Murat Çelik ve A. Selman Ekin. Çeviri köşemizde K. Özkan Dağ ve Melike Sonnur Mısır yer alıyor. Özkan, Villaurrutia’dan bir şiir, Lovecraft’dan da bir deneme çevirdi. Melike ise Heinrich Böll’ün kısa bir öyküsünü dilimize aktardı. Salim Nacar, Mustafa Celep’in İnsanı Aşan Kan adlı kitabı üzerine bir yazı kaleme aldı. Salim Nacar, ağabeyimizdir, Başkalarının Hayatı dergisini çıkartır Adana’da. Başkalarının hayatından bizene demeyin, okuyun mutlaka!

İşte böyledir, bu böyledir. Yeni yayın dönemimizde bizlerle olmanızı dileriz. Yani abone olursanız çok müthiş olur. Batmayız, iflas etmeyiz, kapağımızı kartondan bile yaptırabiliriz. Yedinci sayımızda görüşmek ümidiyle, esen kalınız…

Habis 6. Sayıda, TRT1'de Derkenar'da...

2 yorum:

  1. Başarılı bir yıl olsun o zaman bu yıl; hepinize kolay gelsin arkadaşlar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desteğiniz için teşekkür ederiz Murat Bey.

      Sil