23 Şubat 2012 Perşembe

Mart - Nisan (2012)


Kaos. Herhalde ülkemizin içerisinde bulunduğu durumu anlatan en iyi sözcük bu şimdilerde. Ciddi bir muhalif tavır sorunu çeken siyaset bu konuda sınıfta kalmaya devam ediyor. M C L S T V yayındayken ağzından tükürükler saçanlar yayın kesildiğinde aynı heyecanla mücadele etmiyor. Diyoruz ki bir tekelleşme söz konusuysa bu muhalif duruşun da zayıflığıdır.

Edebiyatın siyasetle işi olmaz, siz sanatınızı yapın diyen arkadaşlarımız var. Her zaman olacaktır. Mesele değil. Edebiyat siyasete ihtiyaç duymaz elbette ama düşünüyorsanız, düşünme işi, yaratma işi kafanızda ‘hobi’den öteye geçmişse elbette ki ülkeniz için üzülecek ve gücünüz yettiğince daha iyisi için çabalayacaksınız. Beylik laflar da düzebilirsiniz, kuru da sıkabilirsiniz, cesaretinizin olması var olmanız adına yeterli bir başlangıçtır. Ayrıca edebiyat-siyaset ilişkisi için dönem romanlarını, öykülerini incelemeniz yeterli. Şiirinse politik olmadığı bir zaman dilimi yok! (Lirikseviciler dahil değil.)

Kapağımızı oylamaya sunarak seçtik. (Ne kadar demokratız.) Çoğunluk beğenmedi, şu karışık zamanda, şuncacık edebiyat dergisinde yayınlanacak şey miydi. Çoğunluk karşı çıktığı için doğru bir iş yaptığımızı düşünerek sizlerle paylaşıyoruz. (Zaten bu çoğunluk ne zaman karşı çıkmasa başımıza bir iş geliveriyor.) Çizerimiz Akın Candemir’e teşekkür ederiz.

Bu sayımızın şairleri: Ümit Erdem, Hilâl Örnek, Salim Nacar, Alptuğ Topaktaş, Murat Çelik, Ferhat Dönmez ve Yusuf Bal. Öykücülerimiz Deniz D. Şimşek ve Samet Kara. Çeviri faaliyetlerimiz hız kesmeden sürüyor. Nihan Işıker Ervin Jahić’ten bir şiirle, Melike Sonnur Mısır Wolfgang Borchert’ten bir öyküyle ve K. Özkan Dağ Aldous Huxley’in bir denemesiyle yerlerini alıyorlar.

Yeni sayımızda ülkemizi kapsayacak bir soruşturma yapmayı düşünüyoruz. Tüm ülkeyi etkisi altına alacak bu çalışmamızın adını 1000 Temel Eser Fıkrası olarak belirledik, bin T.E.F çalarak sizlere duyurabiliriz. Bunu en çok ergenlik döneminde yanlış kitaplar okuyup gelişemeyen çocuklarımız için istiyoruz emin olun ki… İlginiz için şimdiden teşekkürler, esen kalınız…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder